Välkommen!

Vill du se priser inklusive eller exklusive moms?

Gustafssons Uthyrning: Hyresmaskiner i Oskarshamn, Västervik och Vimmerby

Hyr dina byggmaskiner hos oss

Hyr bergborrmaskin, bergborrar, bilmaskiner, spettmaskiner, svets, slipmaskin, fräsmaskiner mm hos oss.

Hos oss kan du hyra liftar, skylifts, bomliftar, saxliftar, pelarliftar och släpvagnsliftar

Hydraulservice i Oskarshamn - Vi har ett stort sortiment av hydraulslang och hydraulkomponenter

Hyrmaskiner i Oskarshamn, Västervik och Vimmerby

Vi har packningsmaskiner, betongblandare, markvibrator, glättningsmaskin och vibrovält

Gustafssons Uthyrning & Hydraulservice

År 1871 flyttade Carl-Magnus Gustafsson från Vissefjärda till Oskarshamn för att söka lyckan som stenarbetare. Omgående startade han rörelse och ägnade sig främst åt att tillverka husgrunder i sten. Bland annat hade han uppdraget att bygga husgrunder till banvaktarstugorna längs järnvägen Oskarshamn - Nässjö, som då var under uppförande. Stenhuggeri och sedemera bergsprängning gick sedan i arv inom familjen ända in i modern tid. Under 1970-talet gick affärerna inte alltid lysande varför man år 1975 började att hyra ut de maskiner man hade. Maskinuthyrning blev nu en del av verksamheten tillsammans med bergsprängning.

1984 köptes ett konkursat hydraulföretag in. I första hand för att säkra tillgången på slang till de egna maskinerna. Då ett större företag på orten ville börja handla slang med uppmaningen  -"Se för h-te till å ta betalt så vi slipper att åka till Kalmar å köpa slang" beslutade man dock att börja tillverka hydraulslang för försäljning.

1984 togs beslutet att upphöra med bergsprängning för att i stället helt ägna sig åt maskinuthyrning och hydraulservice. 1986 startades Västerviks Maskinuthyrning för att bara två år senare säljas. År 2000 köptes företaget tillbaka ! I septemper 2012 startades så fillialen i Vimmerby upp. I dag drivs företaget av femte generationen Gustafsson.

 

Vårt produktutbud

Boka direkt - Oskarshamn: 0491-18600
Västervik: 0490-342 50  Vimmerby: 0492-122 99
Hydraulservice Oskarshamn: 0491-777 50

Skaffa en hemsida från Dreamscape Interactive - en hemsidebyrå i Gävle.